VELKOMMEN TIL MARIEHØNEN OG SFO.

Mariehønen er en idrætsbørnehave med ca. 30 børn. Børnene er aldersopdelte i 2 primære grupper: Solsikkestuen med børn i alderen 3 - 5 år og Uglegruppen(førskolegruppen) med børn i alderen 5 - 6 år.

Mariehønen har relativ nye lokaler, som er lyse og imødekommende. Vi har et skønt fællesrum, to grupperum, et rum til læse/hygge og rollelege og et pude/tumle rum. Vi har rig mulighed for at benytte skolens gymnastiksal og hallen i aktivitetshuset til rytmik og bevægelse.

Den 1.12. 2015 blev vi certificeret idrætsinstitution. Dette betyder, at vi i dagligdagen lægger vægt på idræt. leg og bevægelse. Vi er bevidste om hvorfor vi sætter bevægelses lege i gang og bevidste om, hvordan vi både som pædagoger og forælder er rollemodeller for børnene. Vi har følgende værdier, som vi tager udgangspunkt i: Læring - glæde og fællesskab

Legepladsen er stor og rummelig men med adskillige små kroge, som giver børnene mulighed for at lege i mindre grupper. Legepladsen udfordrer børnenes fantasi og den giver mulighed for at børnene får brugt deres krop på mange forskellige måder. Vi har for nylig anskaffet os en Tarzan bane med sjove udfordringer og en stor fugleredegynge med plads til mange børn.

SFO`en består af ca. 35 børn fra 0.klasse til og med 3. klasse. Børnene får tilbudt mange forskellige aktiviteter, som de frit kan vælge at deltage i. Der bliver løbende afholdt temaer med små events. Børnene producerer deres egen musikvideoer, hvilket er et kæmpe hit.

I Mariehønen fordyber vi os i de seks temaer fra læreplanerne: Børnenes sprog, motorik, sociale udvikling, natur og naturfænomener, kulturelle udtryksformer og barnets alsidige udvikling. Gennem hele året igangsætter vi aktiviteter, som hører under disse temaer. Vi er bevidste om, hvad børnene skal lære gennem de mange forskellige aktiviteter. Ligeledes forsøger vi at italesætte disse læringsmål overfor børnene.

ÅBENT PLAN DAGE.

For at give børnene mulighed for at være sammen med andre børn end dem de er på gruppe med, give dem mulighed for fordybelse og mulighed for frit at vælge aktiviteter/voksne, har vi indført åben plan uge hver 3. uge. De voksne igangsætter aktiviteter og børnene kan frit vælge, hvad de har lyst til. Igennem en periode på 9 uger, vil alle børn få mulighed for at fordybe sig i et bestemt emne.
Vi oplever, at børnene nyder disse åbent plan dage og hele huset summer af glade og tilfredse børn

Vi er som voksne bevidste om, hvordan vi er rollemodeller for børnene. Vi taler ordentlig til hinanden, vi anerkender børnene for de personligheder, de er. Vi har det børnesyn, der siger: BØRN GØR DET RIGTIGE, HVIS DE KAN og ikke: BØRN GØR DET RIGTIGE, HVIS DE VIL. Dette afspejles i vores hverdag, hvor vi guider børnene efter behov og hjælper dem til at kunne mestre mere og mere.

Vores indsatsområde er inklusion. Det er vores opgave at inkludere børnene i det lille og det store fællesskab, så alle får en følelse af at høre til. I det hele taget er trivsel i fokus, hvor vi bestræber os på, at glæde, nysgerrighed og hjælpsomhed går hånd i hånd.

Dialogen med forældrene i institutionen vægtes højt. Vi lytter til forældrenes behov og finder i fællesskab de gode løsninger. Forældregruppen er dybt engagerede og deltagende - også når det gælder praktiske gøremål

NYT NYT NYT

Pr. 1.4.2018 åbner vi vuggestue i tilknytning til Mariehønen. Vuggestuen får til huse i ny renoverede lokaler. Der vil være plads til ca. 12 børn, men vi starter med en lille gruppe på 5 børn. Dette betyder, vi har gode muligheder for netop at lære de 5 børn at kende, inden der efterhånden kommer flere børn.
I vuggestuen vægter vi den nære og tætte kontakt til børnene, så de føler sig trygge og dermed kan trives. Vi lægger også vægt på en god og indholdsrig hverdag, hvor der bliver aktiviteter/lege tilpasset til børnenes alder. Vi vil også sørge for at børnene kommer ud så meget som muligt - enten på vuggestuens legeplads eller gåture i nærområdet
Der vil blive et tæt samarbejde med børnehaven og børnene vil komme til at kende børnehaven og personalet i børnehaven rigtig godt. Dette bevirker, at overgangen til børnehaven bliver lettere.
Hvis I er interesseret i at høre mere om vuggestuen og evt. modtage vores folder om vuggestuen, er i meget velkomne til at kontakte børnehaven på tlf. 97-364342. I kan også blive skrevet op til plads i vuggestuen via den digitale pladsanvisning: www.rksk.dk/digitalpladsanvisning.

Kommende aktiviteter

27/5 Ugler har cykel tema
KÆRE UGLE FORÆLDRE I uge 21 og 22 har vi cykel tema. Så... Fra tirsdag den 22 maj, til og med, den 4 juni, skal børnene have deres cykel og cykelhjelm med i børnehaven. Cykel temaet afsluttes med en cykel tur/udflugt til Faster anlæg, om formiddagen, hvor vi leger og spiser madpakker. Med venlig hilsen Jannik og Jette.
28/5 Ugler har cykel tema
KÆRE UGLE FORÆLDRE I uge 21 og 22 har vi cykel tema. Så... Fra tirsdag den 22 maj, til og med, den 4 juni, skal børnene have deres cykel og cykelhjelm med i børnehaven. Cykel temaet afsluttes med en cykel tur/udflugt til Faster anlæg, om formiddagen, hvor vi leger og spiser madpakker. Med venlig hilsen Jannik og Jette.

Downloads

Her finder du forskellige dokumenter med relevans for institutionen. Klik på ikonet og du få vist de dokumenter der i øjeblikket er tilgængelige.

Galleri

Her kan du følge med i hvad vi laver, du kan løbende se og downloade billeder fra diverse arrangementer.