Alkjærhaven hører til Alkjær Børneunivers, der består at institutionerne Alkjærhaven og Trinbrættet samt 14 dagplejere, fordelt i henholdsvis Alkjærgruppen og Hebeltoftgruppen.


Alkjærhaven er en institution med 15 vuggestuebørn og 60 børnehavebørn.

Vi arbejder ud fra kommunes Børne- og Familiepolitik, samt et Fælles Børne- og Ungesyn, der har udgangspunkt i en systemisk, anerkende og narrativ tankegang.

Som institution i Ringkøbing-Skjern Kommune er vi en del af Naturens Rige - derfor har vi i Alkjær Børneunivers fokus på, at børn igennem ophold i naturen, i vores skovbørnehave, på legepladsen i dagplejen og institutionerne samt i nærområderne fremme børns læring og udvikling af kompetencer gennem oplevelser og leg.

Overgangen fra hjem til dagpleje/vuggestue, dagpleje/vuggestue til børnehave og børnehave til skole har stor betydning for det enkelte barn. Vi samarbejder derfor på tværs af dagpleje, institution og skole om at give børnene de bedste overgange som muligt.

De kommende skolebørn tilbydes at være med i Spire-gruppen, der hver mellem 9:00 - 13:00 dag går ned på Alkjærskolen, hvor de har et lokale stillet til rådighed. Her laves forskellige aktiviteter, der er målrettet netop førskolebørnene.Ny vikar i Alkjærhaven

04-12-2017

Vi har ansat Anna Degn Lauridsen som vikar i Alkjærhaven fra den 1. december 2017 til og med 28. februar 2018. Anna tilknyttes fortrinsvis Tyttebær stuen...

Takster for 2018

16-10-2017

Kære alle, Forældrebetalingstaksterne for 2018, for pasning i dagtilbud og skolefritidsordninger er nu vedtaget. De kan ses på vores hjemmeside, samt i vedhæftet dokument.
Takstoversigt - 2018_DOCX.pdf

Kommende aktiviteter

13/12 Leg i kælderen i Trinbrættet
Drengene årgang '13 fra Rønnebær og Tyttebær går i Trinbrættet og leger i kælderen.
13/12 Spirebørnene går Luciaoptog i Alkjærhaven
I dag går Spirebørnene luciaoptog i Alkjærhaven. Kom i god tid - vi begynder præcis....

Downloads

Her finder du forskellige dokumenter med relevans for institutionen. Klik på ikonet og du få vist de dokumenter der i øjeblikket er tilgængelige.

Galleri

Her kan du følge med i hvad vi laver, du kan løbende se og downloade billeder fra diverse arrangementer.