Velkommen til Nr. Vium Børnehus, en institution der ligger i et landområde, omringet af en skøn natur.

Vi er en integreret daginstitution med børn i alderen 0-10 år. Vi er normeret til ca. 40 børn i alt.

Vi er i forholdsvis nyrenoverede og tidssvarende lokaler, hvor hele institutionen er blevet samlet under et tag, og vi har motoriksal til rådighed hele åbningstiden. Herudover køkken til rådighed med hæve sænke borde til børnene, som vi benytter i forbindelse med maddage og bagning.
Vi har en ny stor legeplads, som ligger i forbindelse med boldbaner, som vi frit kan benytte.
Derudover har vi en dejlig skovhytte med naturlegeplads, bålplads, udekøkken, nyttehave og skov, som vi ugentligt benytter.

Vi er spring udcertificeret institution ved friluftsrådet de grønne spirer og har det blå flag, hvilket betyder, at vi har fokus på børnenes sansemotoriske udvikling med naturen som springbræt.

I Nr. Vium Børnehus arbejder vi udfra en anerkendende, ressourcefokuseret og inkluderende tankegang. Den styrkede pædagogiske læreplan samt Ringkøbing Skjern kommunes børn og familiepolitik, herunder det fælles børn- og unge syn danner grundlag for vores pædagogiske arbejde.

Vi lægger vægt på:

at der er plads til forskellighed

at se det enkelte barn i gruppen

at fremme og styrke børnefællesskaber, tænkt ind i leg og aktiviteter.

at vise gensidig respekt - voksne såvel som børn

at undersøge og opleve nærmiljøet, udforske naturen omkring os, da det appellerer til følelserne, fantasien, styrker motorikken og pirrer nysgerrigheden.

at skabe tryghed, give omsorg og nærvær

at fremme barnets lyst til leg, læring og aktiviteter

At fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse - udfra de 6 læreplanstemaer med ekstra fokus på natur, bevægelse og sprog.


Sommerferien 2020

30-03-2020

Kære alle! HUSK der er 2 ferieperioder i sommerferien, I skal ind og til-framelde på mininstitution. Uge 27-28 og uge 31-32. Beklager besværet! HUSK deadline SENEST 6/4-2020. Mvh Camilla

Sommerferien 2020

25-03-2020

Kære forældre! Nu kan I til-/framelde jeres barn til pasning i sommerferien. Uge 29 og 30 har vi lukket. Har man et reelt pasningsbehov de to uger, kontakt Camilla SENEST d. 6/4, samme deadline for de andre uger her på mininstitution. Vh Camilla

Kommende aktiviteter

28/4 SFO: Besøg fra Troldhede sfo
Vi får idag besøg fra Troldhede SFO.
14/5 Arbejdsaften
Forældrebestyrelsen og Nr. Vium Børnehus inviterer til arbejdsaften i Børnehuset. Kom og hjælp et par timer i hyggeligt selskab med at vedligeholde legeplads osv. Nærmere info følger.

Downloads

Her finder du forskellige dokumenter med relevans for institutionen. Klik på ikonet og du få vist de dokumenter der i øjeblikket er tilgængelige.

Galleri

Her kan du følge med i hvad vi laver, du kan løbende se og downloade billeder fra diverse arrangementer.