Velkommen til Nr. Vium Børnehus, en institution der ligger i et landområde, omringet af en skøn natur.

Vi er en integreret daginstitution med børn i alderen 0-10 år. Vi er normeret til ca. 40 børn. Pr. 1. August 2016 har vi oprettet vuggestue for børn i alderen 0-2,10 år. Vuggestuen er pt. normeret til 12 børn.

Vi er i splinternye lokaler, hvor hele institutionen er blevet samlet under et tag, og hvor vi har motoriksal til rådighed hele dagen. Herudover nyt køkken til rådighed med hæve sænke borde til børnene, som vi benytter i forbindelse med maddage og bagning.
Hen over forår/sommer bliver der desuden etableret ny stor legeplads, som ligger i forbindelse med boldbaner.
Derudover har vi en dejlig skovhytte med naturlegeplads, bålplads, udekøkken, nyttehave og skov, som vi ugentligt benytter.

Vi er spring udcertificeret institution ved friluftsrådet de grønne spirer og har det grønne(blå) flag, hvilket betyder vi at vi har fokus på børnenes sansemotoriske udvikling med naturen som springbræt.

I Nr. Vium Børnehus arbejder vi udfra en anerkendende, ressourcefokuseret og inkluderende tankegang. Ringkøbing Skjern kommunes børn og familiepolitik, herunder det fælles børn- og unge syn danner grundlag for vores pædagogiske arbejde.

Vi lægger vægt på:

at der er plads til forskellighed

at se det enkelte barn i gruppen

at fremme og styrke børnefællesskaber, tænkt ind i leg og aktiviteter.

at vise gensidig respekt - voksne såvel som børn

at undersøge og opleve nærmiljøet, udforske naturen omkring os, da det appellerer til følelserne, fantasien, styrker motorikken og pirrer nysgerrigheden.

at skabe tryghed, give omsorg og nærvær

at fremme barnets lyst til leg, læring og aktiviteter

At fremme børns trivsel, læring, udvikling og dannelse - udfra de 6 læreplanstemaer med ekstra fokus på natur, bevægelse og sprog.


Sneglehuset

12-12-2018

Lauge har rigtig hygget sige børnehaven i dag, han har været der hele dagen.Gruppe 1-2 plus Maja har været på skovtur, det har styrket deres motorik og så har de hygget med at danse om et træ.Gruppe tre har hørt julemusik og hygget.Mvh Freja,Lisbeth,Hanne

Julefrokost

12-12-2018

Husk i morgen har vi julefrokost for børnehaven og vuggestuen