Velkommen til Troldhede Børnehus.
Vi byder velkommen til vores hjemmeside, som vi håber vil give et indblik i dagligdagen i en kombineret vuggestue/børnehave/SFO.


I Troldhede Børnehus arbejder vi ud fra en anerkendende, ressource fokuseret og inkluderende tankegang. Ringkøbing Skjern kommunes børn og familiepolitik, herunder det fælles børn- og unge syn danner grundlag for vores pædagogiske arbejde.

Vi vægter:

at der er plads til forskellighed

at se det enkelte barn i gruppen

at fremme og styrke børnefællesskaber, tænkt ind i leg og aktiviteter.

at vise gensidig respekt - voksne såvel som børn

at undersøge og opleve nærmiljøet, udforske naturen omkring os, da det appellerer til følelserne, fantasien, styrker motorikken og pirrer nysgerrigheden.

at skabe tryghed, give omsorg og nærvær

at fremme barnets lyst til leg, læring og aktiviteter

I Troldhede børnehus børnehave er vi opdelt i tre grupper.

Mindstegruppen, som består af nye børn. I gruppen er der focus på rim, remser, musik, rytmik og motorik både grov og fin motorik. De lærer også at blive selvhjulpne, vente på tur m.m..

Skovtudserne som er vores udegruppe, man starter når man er fyldt 4 år og ikke bruger ble mere, da de vægter ture ud af huset til de omliggende grønne områder vi har tæt på os.

Førskolegruppen er de kommende skolebørn, vi "leger" skolen ind. Bruger det samme materiale som de stifter bekendtskab med, når de starter i skolen.

Samarbejde mellem førskole og mindstegruppen

20-10-2020

Førskolegruppen fik hver en fra mindstegruppen, som de skulle være "den store overfor". Mindstegruppen hyggede sig, med de store, som sammen lavede græskar, ud af kanton. De små klippede og de store stod klar med lim Projekt, hjælp hinanden!

Flagermus med selvlysende øjne ??

19-10-2020

Idag har vi startet halloween langsomt op. Vi har klippet sorte flagermus ud og klistret selvlysende øjne på dem. De hænger i vinduet ud med vejen i garderoben, vi glæder os til at gøre børnehaven mere (u)hyggelig, den næste måneds tid ??

Gåtur til fiskedammem

16-10-2020

I dag havde alle børn og voksen, gået ned til fiskedammen. Vi så både døde og leverne fisk. Efter frokost, så vi filmen 'biler 1' sammen med en lille omgang popcorn.


Førskolegruppen

08-10-2020

Vi leger VILD MED DANS sjovt

Musik-Peter kom på besøg idag

30-09-2020

Idag fik Mindstegruppen & Skovtudser, fornøjelsen af Musik-Peter og hans guitar. Vi sang "5 små aber", "Uuh-Ahd, sagde den lille grønne frø" samt "Mus vil bygge mig et bo" og "Hunden Fido".

Musik-Peter kom på besøg idag

30-09-2020

Idag fik Mindstegruppen & Skovtudser, fornøjelsen af Musik-Peter og hans guitar. Vi sang "5 små aber", "Uuh-Ahd, sagde den lille grønne frø" samt "Mus vil bygge mig et bo" og "Hunden Fido".