Praktiske oplysninger

Åbningstider

ma-to 6.00-16.45, fr 6.00-16.30

Forældrebestyrelse

Medlemmer af forældrebestyrelsen

  • Christina Bejstrup Nielsen
  • Erik Jellesen Sørensen
  • Rasmus Thrysøe Christensen
  • Sanne Busk Hansen
  • Thea Nielsen
  • Tinna Marie Kjeldsen

Ansatte i forældrebestyrelsen

  • Marlene Johanne Catrine Kramer
  • Mette Als Andreasen

Kontakt

Adresse: Fælledparken 20
Tlf.: 98316311
Email:

Dagens gang i Fuglereden

06.00-ca 08.00 Serverer vi morgenmad for de børn, der har brug for det og lyst. Vi kan tilbyde havregryn og cornflakes. Hvis børnene skal have noget andet, som I tager med hjemmefra skal det være efter særlig aftale.

Kl. ca. 09.00 er frugt på stuerne

Kl. ca. 09.30 starter aktiviteterne på stuerne

Kl. ca. 11.00 spiser vi madpakker

Kl. ca. 11.45 går vi på legepladsen. Det kan en sjælden gang være, at vi bliver inde, hvis vejret er rigtig dårligt.Det er lidt forskelligt, hvor længe vi bliver ude. Nogle gange er det kun en halv time, hvis børnene er våde eller fryser. Andre gange er vi ude resten af dagen.

Kl. 14 er der frugt og brød på stuerne, hvorefter der for det meste er fri leg og enkelte strukturerede aktiviteter.

Indtjekning

Når børnene kommer om morgenen, skal de tjekkes ind på vores infotavle i gangen af forældrene. (Dette er kun et voksen redskab) Ligeledes skal børnene tjekkes ud af forældrene om eftermiddagen, når de går hjem. Infortavlen "taler" sammen med en Ipad på stuen, så personalet kan holde øje med, hvem der kommer og går. Det erstater dog ikke, at vi siger goddag og farvel og heller ikke de daglige beskeder, der måtte være.

Udedag

Hver onsdag har vi udedag. Det betyder, at vi er udenfor fra kl. 09.30-14.30 og at alle planlagte aktiviteter er udendørs den dag. Vi har for det meste børnene stueopdelt om formiddagen og til madpakker. Over middag er der aktiviteter, som alle børn kan byde ind på. På udedag er det ekstra vigtigt at være opmærksom på vejret og hvad det kalder på af påklædning, da det er hårdt for børnene, hvis de først kommer til at fryse på sådan en dag.

Frugt og brød

I Fuglereden er der mulighed for at tilmelde sig forældrebetalt frugtordning. Det betyder, at man betaler 109 kr. om måneden i 11 måneder om året via betalingen for børnehavepladsen. Pengene går til at Jeres barn får frugt og brød to gange dagligt i børnehaven. Frugt og grønt leveres af Mette økologi og alt herfra er altså økologisk.

Derudover sørger børnehaven for, at der købes groft brød til børnene for resten af pengene. Det er valgfrit om man vil deltage i ordningen. Vælger man det fra, skal barnet selv medbringe frugt og brød til formiddags- og eftermiddags måltid.
Derudover skal børnene selvfølgelig også have en madpakke med, som kan stilles i stuens køleskab.

Nye børn

Når børn skal starte i Fuglereden, får de mulighed for at komme på besøg med deres forældre, hvor de vil få en opstartssamtale med en pædagog fra stuen. Derudover er nye børn og forældre selvfølgelig velkommen til, at komme på besøg alt det de lyster, men ressourcerne til at tage samtalen er sat af på den aftalte dag.
Hvis nye børn bruger ble, når de starter har vi pusle faciliteter og det er selvfølgelig tilladt at bruge ble i børnehaven. Vi forventer dog, at barnet hjælpes af med bleen indenfor en overskuelig fremtid.

Tøj

Vi er udenfor i al slags vejr, så det er vigtigt, at børnene har tøj med og på som passer til årstiden. Derudover skal de have skiftetøj med, så de kan få tørt tøj på, hvis de f.eks bliver våde. Deres skiftetøj må gerne tjekkes en gang om ugen, så kassen er opdateret og hvis barnet lige har smidt bleen, er det godt med ekstra meget skiftetøj.

Ferie

Vi bruger "min institution" til at oprette ferieperioder ved de lange ferier som f.eks. sommer - og juleferie, hvor forældrene skal tilkendegive om børnene holder fri. Dette gør vi, for at vi kan bruge personaleressourcerne de rigtige steder. Derudover har personalet også krav på en vis frist i forhold til om de selv kan holde ferie, så derfor vil forældre blive bedt om, at give besked i god tid. For os giver det selvfølgelig bedst mening, at så meget personale så muligt holder ferie, når der er færrest børn, så vi ikke skal undvære flere personaler, når alle børn er her.

Her i Fuglereden har vi sampasning med de andre institutioner i Dagtilbud Sydøst. Denne sampasning betyder, at der i bestemte ferieperioder på året, kun er åbent i en institution i dagtilbuddet, mens de andre holder lukket. Det betyder altså, at man som forælder, kan få passet sit barn hele året rundt med undtagelse af d. 24 dec. samt d. 5 juni efter kl. 12. Det skifter fra år til år, hvilken institution der varetager sampasningen, men perioderne vil altid være perioden mellem jul og nytår, fredagen efter Kristi Himmelfartsdag, d. 5 juni (institutionen lukker kl. 12) samt sommerferien i uge 29 og 30.

Sydom

Ved sygdom meldes dette via "min institution" og hvis der er noget særligt vil vi selvfølgelig gerne vide det, så vi kan give besked om smitterisiko ved f. eks skoldkopper, børneorm, lus osv. Det er vigtigt at barnet er rask, når det kommer i børnehave både af hensyn til smitte, men også af hensyn til barnet. For et barn er en dag i børnehave meget krævende og det er vigtigt, at man er frisk til at kunne klare sig igennem en hel dag.

Solcreme

Om sommeren sørger børnehaven for at smøre børnene ind i solcreme til middag. Forældrene skal selv smører dem fra morgenstunden af. Over middag bliver børnene smurt ind efter behov.

Legetøj

I Fuglereden har vi legetøjsdag den sidste fredag i hver måned. Derudover må børnene ikke have legetøj med. Vi oplever, at den ene dag om måneden er en stor dag for børnene, da det er noget særligt for dem at tage noget med hjemmefra og vise frem.
Hver anden onsdag i måneden har vi udelegetøjsdag, hvor børnene må tage noget legetøj med, som de plejer at lege med udenfor derhjemme. Det må også gerne være cykler, løbehjul osv. Begge dage vil altid blive annonceret under aktiviteter på Min Institution.