UDVIKLINGSSTØTTENDE LÆRINGSMILJØER ER I FOKUS

Indbydende læringsmiljøer, giver børnene mulighed for leg, læring, fordybelse og udvikling i relation med børn og voksne. Barnet mødes af nærværende voksne, der igennem læringsmiljøer skaber mulighed for, at barnet øver og udvikler sig sprogligt, motorisk, kognitivt og følelsesmæssigt.

Læringsmiljøer har stor betydning
Lærerige og relations dannende læringsmiljøer er fysisk placeret forskellige steder i vores børnehave. Her har vi skabt rum for, at børnene kan fordybe sig særligt i en bestemt leg - eksempelvis er et læringsmiljø:
. Bevægelses-hjørnet
. Dyrenes have
. Sundhedsklinikken

Læringsgrupper skaber sammenhold
Fordybelse og lysten til at eksperimentere og undersøge sker i små grupper, hvor der er særligt fokus på forskelige temaer. Eksempelvis kan et tema være:
. Bevægelse/yoga
. Mig og min familie
. Bondegård

Naturen & bæredygtighed er en betydningsfuld del af børnehaven
Frisk luft og røde kinder er en del af hverdagen i Børnehaven Damstræde. Vi bruger dagligt vores legeplads og udemiljøet i nærområdet. I 2019 blev vi certificeret med DET GRØNNE FLAG fra Friluftsrådet, hvor vi har arbejdet med områder som:
. Affaldssortering
. Høns
. Anvende materialer fra naturen

Fællesskabet omkring måltiderne skaber god energi
Madmodige børn har en naturlig nysgerrighed for maden, hvor kommer det fra? Og hvordan smager det? Børnene hjælper hinanden, og øver sig i at hente tallerkner, bestik og glas. Frokosten tilberedes i vores køkken, og leveres fra Fru Hansens kælder.

Fakta om Børnehaven DAMSTRÆDE
Børnehaven Damstræde er normeret til 60 børn i alderen 3-6 år. Børnene er opdelt på 3 grupper i alderen 3-6 år. Børnehaven Damstræde ligger i universitetsområdet, forbundet med stisystemer, der giver gode muligheder for gåture.

Fremvisning af Børnehaven DAMSTRÆDE
Vi viser meget gerne børnehaven frem for evt. nye børn og forældre.
I kan aftale nærmere ved at kontakte pædagogisk leder Nete Rosenkilde på tlf.nr.:
99 82 36 21

Ansøgning til FRILUFTSRÅDET

14-05-2020

Kære Forældre Jeg er til jeres orientering ved at lave en ansøgning til FRILUFTSRÅDET om midler til udvidelse af legepladsen, samt etablering af overdækket læringsrum med skur, samt midler til læringskasser. Ansøgningen er i alt på 50000 kr.

Kommende aktiviteter

26/5 LÆRINGSGRUPPER / samlinger på grupperne.
LÆRINGSGRUPPER / samlinger på grupperne, opdelt i små grupper. Vigtigt - at ALLE børn kommer senest kl. 9.30 for at sikre børnenes leg og læring.
27/5 SPROG gruppe.
Karin er ansvarlig for sprog gruppen - her er der særligt fokus på legen med sproget.

Galleri

Her kan du følge med i hvad vi laver, du kan løbende se og downloade billeder fra diverse arrangementer.