Vi ønsker i samarbejde med dig som forældre, at gøre børnehaven til et godt miljø for dit barn, hvor der bl.a. er rart og trygt at være.
Vi ønsker, at være "troværdige" voksne i samværet med såvel dit barn som dig. I børnehaven arbejder vi ud fra, at barnet bliver set og styrket på deres stærke sider og hjulpet med de ting, der falder barnet svært. Vi vil løbende tilpasse den praktiske pædagogik, således at det enkelte barn kan være med uden at føle sig utilstrækkelig. Vi lægger vægt på, at dit barn bliver set, får omsorg, trøst og nærvær og at der i børnehaven er ro og plads til fordybelse og udvikling.
Vi tilstræber, at der er udfordringer for alle, plads til begejstring, livsglæde, humor, sjov og spontanitet. Det mener vi bl.a. er vigtigt for, at børnene kan udvikle sig til glade, positive og selvstændige mennesker.
For os er det vigtigt, at børnene lærer deres nære omgivelser og verdenen at kende og kan bruge/anvende den, til gavn og glæde for dem selv og andre. Uanset hvilken hudfarve og kultur dit barn har, er det vigtigt at dit barn bliver accepteret og respekteret. Dette gælder for såvel voksne som børn. Ud fra børnenes behov, forsøger vi at tage individuelle hensyn.
Vi prioriterer tiden og roen til den frie leg højt. Vi lægger vægt på, at dit barn får lov til at gøre egne erfaringer og forsøger at lære det ansvarlighed for egne handlinger.
For os er det vigtigt, at dit barn for muligheder for, at indgå i større og mindre grupper og derved udvikler sig på det sociale område og lære at tage et forpligtende medansvar for sig selv og gruppen.
I børnehaven har vi frokostordning fra Fru. Hansens´ kælder. Det vil sige at dit barn gennem en dag for det mad det har behov for. Alle børn har faste spisepladser, i små spisegrupper. Vores uge er opdelt således: Mandag: Udedag, hvor der igangsættes forskellige aktiviteter. Tirsdag: Selvvalgte aktiviteter inde eller ude. Onsdag: Relations grupper hvor børnene opdeles efter alder. Torsdag: Selvvalgte aktiviteter ude eller inde. Fredag: Motorikdag.
Du/I kan se en video fra hverdagen i BH Smedegården. Klik på linket herunder:

https://www.youtube.com/watch?v=ahcaw8I9zZw