Hjertelig velkommen til Idræt- & Naturbørnehaven Olympia - glade børn i sunde rammer!


Idræts- & Naturbørnehaven Olympia er den eneste daginstitution i Nordjylland og kun én ud af fire i Danmark med den certificerede profil if. til børns bevægelse, friluftsliv og aktiviteter i naturen.
Vi er en af Aalborg kommunes nyeste daginstitutioner og den nyeste i Svenstrup-området. Vi tog det særlige koncept-nybyggeri på Marathonvej i brug i december 2010.

Vi har et næsten 6000 m2 stort uderum og legeplads med bakker, bålhytte, naturværksted m.v. og har en naturskøn tidligere grusgrav tæt ved. Cykelstierne rundt i Svenstrup starter lige uden for børnehaven og bus- og togforbindelse ligger tæt ved til Aalborgs mange aktiviteter og videre ud i verden!

Vi er en aktiv og legende personalegruppe, der brænder for børnenes positive trivsel og udvikling.
Vi uddanner og kompetenceudvikler os løbende for at bevare vores høje faglighed. Vi har bl.a. uddannelse i pædagogisk idræt, frilufts- og naturvejledning, ICDP, inklusion, sprog- og talepædagogik, narrative samtaler, træklatring, ledelse m.v. - alt sammen for at kunne understøtte vores kerneopgave og mål - glade børn i sunde rammer!

De år, hvor børn er i dagtilbud, er de mest udviklings-intense og vigtige i et menneskes livbane! Børn opnår mere læring, dannelse og livserkendelse i dagtilbudsalderen, end det opnår i efterfølgende skole- og uddannelsesforløb!

I Danmark er der tradition for at børn går i børnehave, derfor skal børn også mødes i kvalitetsdagtilbud med professionelt personale, der brænder for opgaven.

Det Nationale Forskningscenter for Velfærd har samlet den nyeste forskning i ny SFI-rapport. Her beskrives der evidensbaseret, hvad der typisk kendetegner et kvalitetsdagtilbud til børn: Vedvarende kompetenceudvikling hos personalet. Enighed om kerneopgaven, mål og metoder. Faglig tilrettelagt struktur, der understøtter kerneopgaven med børnene (altså at dagstruktur, regler og rammer er tilrettelagt, så det understøtter børns trivsel, behov og udvikling - modsat at børnenes aktiviteter tilpasses en struktur, der er til for personalets behov/ønsker, red.). At der er både mænd og kvinder blandt det pædagogiske personale i institutionen. At eksterne samarbejdsparter og faggrupper systematisk bruges og inddrages i arbejdet med børnene. m.v.

Olympia er normeret til 50 børn i alderen 3-6 år - og med Aalborg kommunes vippenormering +/- 10 % kommer vi som regel op på 55 børn, hvilket børnehaven er bygget til.


Her på siden kan du klikke dig ind og læse meget mere om vores dejlige børnehave.
Under dokumenter finder du bl.a. mere omkring vores værdier, hverdag og faglige profil, nyttige oplysninger og meget mere.

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os!