Velkommen til Idrætsbørnehaven Vadum

- Konst. pædagogisk leder Marie Louise Christiansen


Idrætsbørnehaven børnehaven er en del af dagtilbud Nordvest/Vodskov. Vi er normeret til 40 børn pt. 59 i alderen 3-6 år.

Fysiske forhold

Børnehaven er en kommunal idrætsbørnehave. Børnehaven ligger i et kvartet med villaer til den ene side og grønne arealet til den anden.
Børnehaven er indrettet med et alrum med køkken samt 3 stuer med tilhørende toilettet og puderum. Vi har en stor legeplads med bl.a. bålhytte, motorikbane, bakke, mooncarbane mm.

Åbningstider

Mandag til torsdag kl. 06.15- 17.00
Fredag kl. 06.15- 16.45

Børnehaven har lukket

Den, 24/12 og den, 31/12
Sommerferielukning i ugerne 29 og 30
Dagene mellem jul og nytår
Grundlovsdag
Kristi himmelfartsdag

Der vil være fælles feriepasning for hele dagtilbuddet.

Personale

I Idrætsbørnehaven er der ansat 5 idrætspædagoger, en pædagogmedhjælper, en køkkendame og en pædagogisk leder.

Forældrebestyrelse

Forældrebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, hvoraf de to er suppleanter, to medarbejderrepræsentanter og den pædagogiske leder.


Vi bruger pædagogisk idræt som en metode til at nå de pædagogiske mål. Det vil sige, at vi ved at have fokus på krop og sanser styrker barnets alsidige udvikling og skaber en kultur, hvor udvikling primært foregår gennem fysiske aktiviteter, stimulering af barnets sanser, udvikling af naturlig nysgerrighed og kreativitet. Pædagogisk idræt tager primært udgangspunkt i barnets grundmotorik, grundlege, færdigheder og kreativitet. I pædagogisk idræt kommer pædagogikken altid før idrætten.


Modtagelse af nye børn

Inden I starter tilbyder vi en opstartssamtale, hvor vi lærer hinanden at kende ved at udveksle oplysninger, samt italesætte og afstemme forventninger og sammen aftaler vi hvordan vi bedst muligt understøtter jer i jeres barns opstart. Inden samtalen får alle forældre et forberedelses ark, med spørgsmål der kan belyses barnets første tid. Når I har fået en plads er i meget velkommen til at ringe, så vi kan få gang i samarbejdet omkring den gode overgang og det ventende børnehavemiljø.
Vi holder udviklingssamtale efter et par mdr.

Praktiske oplysninger

Børnene har madpakke med. Vi spiser formiddagsmad kl. ca. 9. Formiddagsmaden er en del af madpakken.
Vi har frugtordning, hvilket vil sige, at I har mulighed for at betale 82 kr. om måneden, så får barnet frugt, hjemmebagte boller med forskelligt pålæg og lignende.

Fødselsdag

Vi holder barnets fødselsdag i børnehaven, hjemme hos barnet eller kun med en fødselsdagssang - I bestemmer sammen med personalet, hvordan fødselsdagen skal holdes.

Legetøjsdag

Den første torsdag i måneden har vi legetøjsdag. Børnene må have et stk. legetøj med. Husk navn på. Børnene skal selv passe på deres legetøj, og sammen med forældrene finde det, hvis det er væk, når de skal hjem.

Mobiltelefon

Vi vil meget gerne have, at I lader mobiltelefonen ligge i bilen. Det er dagens vigtigste møde. Nemlig mødet med Jeres barn/børn.


I Idrætsbørnehaven har vi en hverdag fyldt med glæde, leg, bevægelse - læring på alle planer!

Har I spørgsmål eller bare brug for en snak, er I velkommen til at ringe

Robert Svendsens vej er åben for gennemkørsel

19-05-2020

Robert Svendsens vej er igen åben for gennemkørsel fra Ellehammersvej. Vi opfordre til at alle benytte Robert Svendsens vej ved aflevering og afhentning

Billeder af aktiviteter i huset kan findes under albummer

19-05-2020

Når vi i huset afholder forskellige aktiviteter eks. cykeldag, kan billederne af disse findes under fotos i forskellige albummer.

Robert Svendsens vej er igen åben for gennemkørsel

14-05-2020

Robert Svendsens vej er igen åben for gennemkørsel fra hovedvejen til Idrætsbørnehaven. Vi opfordre til at benytte Robert Svendsens Vej når i afleverer og henter.


Åbning af dokument

14-04-2020

Kære Alle. Det er vigtigt at i tilgår dokumentet fra en pc, da man ikke kan se det via appen desværre.
Brev genåbning.docx

Kommende aktiviteter

26/5 Snurretoppe Cykeldag
Snurretoppene skal medbringe cykel og cykelhjelm.
2/6 Snurretoppe Cykeldag
Snurretoppene skal medbringe cykel og cykelhjelm.

Galleri

Her kan du følge med i hvad vi laver, du kan løbende se og downloade billeder fra diverse arrangementer.