Velkommen til Børnehaven Blegkildes hjemmeside


Børnehaven er en kommunal institution med plads til 60 børn. Børnehaven startede 1. februar 1999 i nuværende lokaler. Den har sit navn efter den gamle kilde, Blegkilde, som stadig flyder under børnehaven, og som har et lille spring på legepladsen. På den måde har vi vand til leg hele året.

Børnehaven ligger placeret på toppen af Sohngårdsholmsbakken med mange udflugtsmål indenfor rækkevidde. Vi er en fysisk stor børnehave med gode rammer både inde og ude. Vi har en meget stor legeplads med bålplads, klatre træer, bakker og gode steder til uforstyrret leg. Desuden har vi en overdækket terrasse der giver mulighed for kreative aktiviteter ude hele året.

Vi har særlig fokus på ude livet, børns sociale relationer, leg og venskaber. Vi er en engageret personalegruppe, der arbejder ud fra den anerkendende pædagogik, ved at bruge principperne fra Marte Meo metoden. Vi lægger vægt på at skabe et trygt og udviklende læringsmiljø for alle børn.

Børnene er aldersblandet på tre stuer. Alle børn har en primær voksen der følger barnet. Vi opnår derved et dybt og bredt kendskab til barnets, dets udvikling, behov, og familien.

Vi har en daglig og genkendelig struktur i børnehaven. Vi har mange traditioner som vi gør meget ud af at fejre. Vi tager udgangspunkt i den enkelte og afprøver gerne nye muligheder, hvis det er til gavn for barnet. Vi arbejder i fordybelses grupper flere gange om ugen, hvor vi er meget inspireret af Reggio Emilia filosofien. På den måde sikrer vi os at der bliver taget udgangspunkt i det enkelte barns behov og udvikling. Så alle børn bliver inkluderet i fællesskabet.


Kodeord for vores arbejde med børnene:

Barnet og familien i centrum, relationer i fokus, samhørighed og tilknytning, involvering, udviklingsmuligheder for det enkelte barn, forudsigelighed og sammenhæng, positiv grundstemning, personlig og social trivsel.

Vi har madordning i børnehaven. Børnene tilbydes mad til alle måltider, så der skal ikke medbringes madpakker. Vi arbejder med mad mod hos børnene. Børnene har mulighed for at være med i køkkenet for at tilberede maden. Vi følger retningslinjerne fra fødevarestyrelsen og bestræber os på at maden er økologisk og at vi spiser efter årstiderne. Vi har minimeret kødet, og erstattet det med, flere grønsagsretter, fiks og bønner.
Mål for vores køkken
. Vi skal have lyst til at lege med maden og måden den serveres på
. Vi skal turde at udfordre børnenes smagsløg - også de kræsne
. Vi laver mad delvis fra bunden
. Vi skal skabe et køkken hvor der er plads til børn og fejl
. Vi skal undgå sukker i hverdagen og huske at bruge rigeligt når der er fest
. Vi skal primært bruge årstidens råvarer
. Vi skal arbejde kreativt og hjælpe producenter og leverandører med at reducere madspild
. Vi skal lave mad til alle - uanset allergier, sygdomme eller religion.

Kommende aktiviteter

11/6 Legedag
for alle kommende skolestarter i Dagtilbuddet. Alle børn mødes og får at se hvem de skal i skole med.
12/6 BEDSTEFORÆLDREDAG
Bedsteforældre eller gode venner til barnet, inviteres i børnehaven

Galleri

Her kan du følge med i hvad vi laver, du kan løbende se og downloade billeder fra diverse arrangementer.