Velkommen til Den selvejende institution Børnehaven Tusindfryd.

Vi har børn i alderen fra 3 til 6 år. Børnehaven er normeret til 40 børn, hvilket betyder at vi vipper mellem 36-44 børn i løbet af året.

Børnehaven er en gammel Patricia villa der ligger i et villakvarter i Hasseris. Børnehavens historie går tilbage 1887, og var i sin tid et sted hvor børn af det bedre borgerskab, kom for at lege med jævnaldrene børn.

Børnehaven Tusindfryd er en af de 10 selvejende institution i Aalborg. Selvejende institutioner er et alternativ til de kommunale institutioner, de selvejende institutioners liv er baseret på vedtægter, som beskriver formål og regler for valg til bestyrelsen. Bestyrelsen er reelt den øverste myndighed og har derfor også - modsat de kommunale institutioner - det økonomiske og juridiske ansvar, ligesom bestyrelsen ansætter og afskediger personalet. (læs mere under dokumenter - Hvorfor selvejende)

Børnehaven er funktionsopdelt, hvilket betyder pædagogerne arbejder med alle børnene, og børnene må lege i hele huset. Af hensyn til forældresamarbejdet, og det enkelte barns trivsel, læring og udvikling, er børnene tilknyttet en primær pædagog

Madpakken spiser børnene sammen med deres primære pædagog. Frugt spises om eftermiddagen i køkkenet eller på legepladsen, hvor der serveres brød og økologisk frugt.

Vi holder samling med børnene i aldersopdelte grupper hver dag, hvor vi læser, synger og børnene fortæller om deres oplevelser.

Vi har en dejlig legeplads der er indrettet med cykelbane, klatrestativ, tårn med ruchebane, koldbøttestativ, gynger, legehuse, frøtunnel, træer, buske, masser af sand og en græsplæne i forhaven.

Børnehaven samarbejder med Aalborg Kulturskole. Derfra har vi en musiklærer, der en gang om ugen sammen med en pædagog, underviser børnene i rytmik, dramatik og musik.

Vi er i maj og august måned tre dage i Mølleparken med børnene. Børnene opholder sig ude i naturen hele dagen. De leger med de ting de kan finde, snitter pinde med dolke og hver dag tændes der bål, hvorpå vi laver skumfiduser, pandekager og pølser.

Vi er ude og lege på børnehavens legeplads hver dag.


I Børnehaven Tusindfryd arbejder vi med ICDP - som står for International Child Development Program. I ICDP har vi fokus på det anerkendende samspil og relationer. ICDP's formål er at videreudvikle vores pædagogiske arbejde og blandt andet at få mere indsigt i samspillet mellem børn og voksne.Kommende aktiviteter

18/6 Afslutningsfest for de store
Torsdag d. 18. juni holder vi afslutnings fest for de store her i børnehaven uden forældre:-). Der kommer en indbydelse.

Galleri

Her kan du følge med i hvad vi laver, du kan løbende se og downloade billeder fra diverse arrangementer.