Børnehaven Troldhøj er en del af Dagtilbud Sydøst, som omfatter 10 institutioner. Børnehaven ligger lige udenfor bygrænsen på "toppen" af Storvorde. Børnehaven er bygget i 1998 og ligger i en gammel grusgrav med en grund på 35.000 m2, der i mange år har været et rekreativt område. Børnehaven er bygget af rustikke grønne materialer og er udstyret med flere forskellige økologiske elementer. På taget sørger solfangere for, at børnene kan få varmt vand og et stort sydvestvendt vinduesparti sørger for passiv solvarme. Der fyres med naturgas og der er gulvvarme i hele huset.
I naturen har vi mange bakker, store grønne områder samt et rigt dyreliv med bl.a. en del fasaner, rovfugle og harer.
Vores legeplads er opført i naturmaterialer, så legeredskaberne falder så meget ind i naturen som muligt. Der er ikke hegn omkring børnehaven, vi lærer børnene, at færdes under ansvar og skaber mentale grænser, hvor børnene ved, hvor langt de må gå og samtidig påvirker børnene hinanden til at holde sig indenfor de grænser, vi har afstukket.
Troldhøj er normeret til 40 børn. Vi har 2 grupper med 3-5/6 årige børn. I børnehaven har vi dels de 2 grupperum med tilhørende garderober, et stort fællesrum, et aktivitetsrum hvor vi kan danse, lave børneyoga, motorik og andre ting samt et kreativt værksted. Børnene tilhører den enkelte gruppe med deres primære voksne, hvor man bl.a. spiser og holder samling. Vi har aktiviteter på stuerne, som er børnenes trygge base og derudover er der mulighed for, at de kan bevæge sig i hele huset og etablere legerelationer på kryds og tværs. Desuden kan børnene være opdelt på tværs af grupperne i forb.m. forskellige projekter og aktiviteter.
En stor del af dagen opholder vi os udendørs og vi er tildelt "Det Grønne Spirer Flag", som er Friluftsrådets synlige anerkendelse af institutioner, hvor børn og voksne arbejder bevidst med en grønnere hverdag med flere natur- og miljøaktiviteter og mere udeliv. Vi har bl.a. små ø-haver med grøntsager eller blomster, en sanselabyrint med forskellige bærbuske og vi er i gang med at etablere en krible-krablehave. Ved at bruge naturen som uderum med højt til loftet og masser af plads skabes de bedste betingelser for børns trivsel, udvikling og læring.
I Troldhøj vægter vi forældresamarbejdet højt og har stor forældreopbakning. Børnehaven har både en forældrebestyrelse og en forældreforening, som i løbet af året afholder forskellige arrangementer som f.eks. sommerfest, julefest, kaffedage, forældrearbejdsdage osv.
I vores pædagogiske praksis har vi en anerkendende tilgang til børnene og vi er nærværende og tydelige voksne. Vi tager udgangspunkt i det enkelte barns behov og vi arbejder inkluderende på den måde, at alle børn har ret til at være en del af et fællesskab.
Kom gerne på besøg og oplev vores børnehave, ring på tlf.nr. 98 32 65 10 og lav en aftale med os. Tryk på linket og se en lille video om vores dagligdag i børnehaven
https://youtu.be/Iidaq5XpayY
Med venlig hilsen
Personalet

Tilsynsrapport

06-06-2019

På baggrund af det fokus der har været på kvaliteten i daginstitutionerne har Aalborg Kommune besluttet, at nyeste tilsynsrapport fra det pædagogiske tilsyn offentliggøres på institutionernes hjemmeside. Tilsynsrapporten kan læses under dokumenter.

Perspektivplan

04-04-2016

Perspektivplan 2016/17 for Dagtilbud Sydøst findes nu under "Dokumenter", men kan også tilgåes via: http://www.e-pages.dk/aalborgkommune/1431/

Velkomstfolder

30-11-2015

Børnehavens velkomstfolder til nye familier i Troldhøj er i mappen "Velkomstfolder" under dokumenter