Velkommen til
Børnehaven Solsikken- et sjovt sted at være!

Solsikken er normeret til 40 børn 3-6 årige. Vores fysiske rammer er bygget til 60 børn, så masser af plads :) :)

Børnehaven Solsikken er bygget i 1997 og ny restaureret sommeren 2013. Den har nogle fantastiske inde og udendørs rammer med en skøn legeplads med plads til fordybelse og udfordringer for barnet(dette er en stor del af vores hverdag hele året rundt).
Vi er en institution der er meget ude allerede fra morgenstunden af. Der er der HØJT til loftet, en anden form for fordybelse, andre legeredskaber, andre legerelationer og stort albuerum. Vi følger aktivt med i vores plantekasser, såning og bede, og inddrager børnene i HELE processen fra jord til bord.
Vi er et hus med masser af glæde, humor, nærvær, omsorg og stor fokus på tryghed for det enkelte barn (forældre).

Vi arbejder ud fra den anerkendende og ressource orienteret tilgang(ICDP) til både børn og forældre, hvor vi vægter samarbejdet højt for, at sikre den gode trivsel/læring og udvikling for barnet- ikke kun i forhold til den gode overgang fra dagplejen og til skolen , men for resten af LIVET.. <3 <3

I dagligdagen er vi optaget af, at skabe de bedste læringsmiljøer for alle børn.Vi følger op på børnenes initiativer og har stort fokus på barneperspektivet hvor vi støtter/guider børnenes læring/udvikling ud fra det de er optaget af, og med udgangspunkt i vores læreplaner. Vi har stor fokus på de sociale relationer/ spilleregler, empati og omsorg/respekt for hinanden så vi sikre alle børn bliver set/hørt/respekteret og derved bliver sikret et godt børnehaveliv.


Børnehaven Solsikken har fået pædagogisk frokostordning pr.1/8-2017. Her er det personalet der SAMMEN med børnene sørger for alt hvad der vedrører madlavning den pågældende dag. De bliver AKTIVE aktører i eget liv, hvor mad dannelse / madmod og læring/sunde vaner skaber et vigtig fundament for deres almene fysiske og psykiske sundhed og trivsel.
Både børn og voksne vil være vigtige rollemodeller for udvikling af madmod hos det enkelte barn, hvor anerkendelse, involvering og dialog vil være en vigtig del af processen.
I forhold til maden har vi i forvejen stor aktivitet omkring det, at så vores egne grøntsager, høste vores egne bær/frugter og anvende/tilberede i vores sylte/bage uge osv.
Vi har også 2 ladcykler der kan give os lidt frihed under vingerne og tage på ture ud i nærmiljøet.

Hvis dette "fanger" jer så ...Kig endelig forbi! :) :)

Se gerne nedenstående link i forhold til vores kommende madordning..... :)

http://www.dr.dk/radio/ondemand/p4nord/p4-morgen-2017-06-12#!/02:09:27
TUSIND TUSIND TAK !!!!

19-05-2020

Tusind tusind tak for den flotte anerkendelse med den store gavekurv og kort. Vi er meget taknemmelige for jeres hjælp i alt det her foranderlige, og havde ikke kunnet gøre det her alene ;)

Aflysning af fælles aktiviteter med familier...

12-05-2020

Kære alle Som vores hverdag ser ud nu er vi nødsaget til at aflyse vores arbejdsdag og bedsteforældredagen... På nuværende tidspunkt er der ikke fundet andre datoer, da fremtiden i forhold til Corona er meget uforudsigelig.... Vi afventer ;)

Kommende aktiviteter

29/5 Storegruppen på tur
Storegruppen tager på gåtur til Hule Mølle. Vi tager det gode humør og madpakker med. Børnene skal have en lille rygsæk med. Vi har drikkevarer, så de skal INGEN drikkedunk have med hjemmefra.
10/6 Afslutningsfest for storegruppe børnene
Vi inviterer alle børnene fra Storgruppen til afslutningsfest i Solsikken. Tag dit fine tøj på og kom til fest, så vi kan sige godt farvel med et brag af en fest. Vi servere en dejlig menu, som børnene er med til at bestemme. Vi glæder os til en hyggelig aften, uden forældre ;-)

Galleri

Her kan du følge med i hvad vi laver, du kan løbende se og downloade billeder fra diverse arrangementer.