Velkommen til
Børnehaven Solsikken- et sjovt sted at være!

Solsikken er normeret til 38 børn 3-6 årige. Vores fysiske rammer er bygget til 60 børn, så masser af plads :) :)

Børnehaven Solsikken er bygget i 1997 og ny restaureret sommeren 2013. Den har nogle fantastiske inde og udendørs rammer med en skøn legeplads med plads til fordybelse og udfordring for barnet(dette er en stor del af vores hverdag hele året rundt).
Vi er en institution der er meget ude allerede fra morgenstunden af. Der er HØJT til loftet, en anden form for fordybelse, andre legeredskaber, andre relationer og stort albuerum. Vi følger aktivt med i vores plantekasser, såning og bede, og inddrager børnene i HELE processen fra jord til bord.
Vi er et hus med masser af glæde, humor, nærvær, omsorg og stor fokus på tryghed for det enkelte barn (forældre).

Vi arbejder ud fra den anerkendende og ressource orienteret tilgang(ICDP) til både børn og forældre, hvor vi vægter samarbejdet højt for, at sikre den gode trivsel/læring og udvikling for barnet- ikke kun i forhold til den gode overgang til skolen, men for resten af LIVET.. <3 <3

I dagligdagen er vi optaget af, at følge op på børnenes initiativer og støtte læring/udvikling ud fra det de er optaget af, og med udgangspunkt i vores læreplaner. Vi har stor fokus på de sociale relationer/ spilleregler, empati og omsorg/respekt for hinanden så vi sikre alle børn bliver set/hørt/respekteret og derved bliver sikret et godt børnehaveliv.


Børnehaven Solsikken bliver tilkoblet frokostordning pr.1/8-2017. Her vil personalet være i køkkenet sammen med børnene. De bliver AKTIVE aktører i eget liv, hvor maddannelse og læring/sunde vaner skaber et vigtig fundament for deres almene sundhed.
Både de voksne og de andre børn vil være vigtige rollemodeller for udvikling af madmod hos det enkelte barn, hvor anerkendelse, involvering og dialog vil være en vigtig del af processen.
I forhold til maden har vi i forvejen stor aktivitet omkring det, at så vores egne grøntsager, høste vores egne bær/frugter og anvende/tilberede i vores sylte/bage uge osv.Kig endelig forbi! :) :)

Se gerne nedenstående link i forhold til vores kommende madordning..... :)

http://www.dr.dk/radio/ondemand/p4nord/p4-morgen-2017-06-12#!/02:09:27
Pædagogisk dag fradag d. 23/8-2019

21-08-2019

Vi afholder pædagogisk dag fra kl. 12-18 hvor vi har fået en fantastisk mulighed for input/oplæg fra vores udviklingsteam.. Vores dag vil tage afsæt i de nye styrkede læreplaner

Kommende aktiviteter

29/8 Tur i Zoo til børnekulturfestival.
Torsdag d.29/8-19 tager storgruppen i Zoo. Børnene skal være i Solsikken kl.7.45 og medbringe rygsæk med drikkedunk. Husk fodtøj/overtøj, der passer til vejret. Vi sørger for mad og drikke. Vi er hjemme senest 14.00.

Galleri

Her kan du følge med i hvad vi laver, du kan løbende se og downloade billeder fra diverse arrangementer.