Velkommen til Daginstitutionen Tophøj!

Vi er en integreret institution beliggende i Visse lidt udenfor Aalborg. Vi har en vugge-stuegruppe, Kastanjen, på 12 børn og en børnehavegruppe på 28 børn - fordelt på to stuer, Solstrålen og Regnbuen. Tophøjs personalegruppe er meget sammentømret og fagligt dygtige. Der er stor stabilitet i personalegruppen, og generelt et rigtig godt arbejdsmiljø med stor omsorg for hinanden, hvilket også smitter af på børnenes læringsmiljø. Vi trækker alle i samme pædagogiske retning, og der er en god tone og stemning i Tophøj.

Vi er en institution som bruger vores uderum meget hele året. Vi har en stor legeplads med kuperet terræn og vores egen skov. Vi har en bålplads, som vi ofte bruger til hygge og til madlavning. Indenfor er vi en klassisk institution med tre stuer, et stort fælles alrum, et fedt puderum i kælderen og flere andre gode legesteder (elefantrummet, lego-rummet og det lille puderum). Vi arbejder bevidst og strategisk med at fordele børn rundt i hele institutioner for at skabe mange små læringsmiljøer.

Både indenfor og udenfor bærer Tophøj præg af at rumme børns mange facetter og behov. Legepladsen er fyldt med gamle dæk, store stubbe og visne juletræer - alle elementer, som børnene er vilde med at skubbe rundt med, løfte på, bygge huler af osv. Indenfor er udtrykket præget af, at vi er en genbrugs-institution. Vi elsker at modtage aflagt legetøj, som kan få ny værdi hos os. Vi får ofte besøg af gamle Tophøj-børn, som nu er færdige med at lege med dukker, biler osv.,og som gerne vil donere legetøjet til Tophøj. Dette har værdi for både giver og modtager.
At være klunser-institution betyder også, at vi indimellem må arbejde med at sortere i vores legetøj. Tophøj kan i perioder fremstå lidt rodet, og vi er opmærksomme på dette arbejdspunkt. Vi tror faktisk på, at det har værdi for børnenes leg, at der er en vis form for orden i legetøjet.

Vi arbejder med visualisering for at skabe forudsigelighed for børnene. Dette gør vi for at skabe de bedste rammer for børnenes øve-baner og følelsen af mestring. Tre gange dagligt, når vi er samlet til måltider, arbejder vi med en tavle, som giver børnene et overblik over, hvem der er i børnehave, samt hvad der skal ske i de kommende timer.

Tophøj har madordning til alle børn. Køkken-Lene laver alt mad fra bunden, og vi har sølvmærke i økologi, hvilket vil sige, at 60-90% af vores mad er økologisk. Når forældre og børn træder ind i Tophøj om morgenen, dufter der altid af nybagte boller, hvidløg, karry eller andet, som indbyder til snakke om dagens måltider og til en sludder på børne-reposet i køkkenet.

Pædagogisk arbejder vi med ICDP (International Child Development Programme), og fokuserer på at se på barnets intentioner og følelser i stedet for deres handlinger. Vi arbejder anerkendende, og er et hus med masser af varme og humor i børnehøjde. Vores arbejde med humor i børnehøjde er ikke kun for den gode stemnings skyld. At arbejde med humoren, er også en vej ind i at lære børnene at tage let på nogle ting - at sige pyt, når nogen støder ind i én, at kunne grine af sig selv og sine fejl og komme videre derfra.

Vi arbejder mest muligt med børnene i små grupper for at understøtte de enkelte børns behov. Grupperne er dynamiske, og ændrer sig efter børnenes behov og relationer. Som voksne trives vi med at arbejde selvstændigt med børnene. Dette giver os det allerbedste afsæt for færrest forstyrrelser og mest mulig fordybelse.
Tophøj har fokus på forældreinddragelse - både i dagligdagen via overleveringer og for-tællinger om børnenes hverdag, til forældresamtaler og forældremøder.

Forældrenes stemme er en altafgørende faktor for barnets trivsel og udvikling i daginstitutionen. Tophøj har en skøn og engageret forældregruppe, som gør en stor indsats for os. Det kan være alt fra at feje legepladsen til at arrangere sommerfest. Der er en dejlig stemning om efter-middagen, når forældrene henter deres børn, og mange bliver hængende og snakker om løst og fast.

I er altid velkomne til at kontakte Tophøj for en rundvisning og en uddybning af ovenstående :)

AULA på dagtilbudsområdet

11-11-2020

Kære alle D. 14. december afløser AULA mininstitution. De af jer, der har skolebørn, kender AULA fra skolen. Vedhæftet brev om AULA. Mvh Sarah
\\S301028\N1SSHOO\SKRIVEBORD\Intro_brev.docx

Nyhedsbrev oktober

01-10-2020

Hej alle Her har I nyhedsbrev for oktober. Læs det godt igennem - der er vigtig info
nyhedsbrev oktober 2020.pdf