Velkommen til Daginstitutionen Tophøj!
Vi er en integreret institution beliggende i Visse lidt udenfor Aalborg. Vi har en vuggestuegruppe, Kastanjen, på 12 børn og en børnehavegruppe på 28 børn - fordelt på to stuer, Solstrålen og Regnbuen. Vi er en institution som bruger vores uderum meget hele året. Vi har en stor legeplads med kuperet terræn og vores egen skov. Vi har en bålplads, som vi ofte bruger til hygge og til madlavning. Indenfor er vi en klassisk institution med tre stuer, et stort fælles alrum, et fedt puderum i kælderen og et kreativt rum.
Institutionen har madordning til alle børn. Vores køkken-dame laver alt mad fra bunden og vi har sølvmærke i økologi, hvilket vil sige, at 60-90% af vores mad er økologisk. Eksempler på madplaner kan findes her på hjemmesiden.
Pædagogisk arbejder vi med ICDP (International Child Development Programme) og fokuserer meget på at se på barnets intentioner og følelser istedet for deres handlinger. Vi arbejder anerkendende og er et hus med masser af varme og humor i børnehøjde.
Vi har stort fokus på at arbejde med børnene i små grupper, for at understøtte de enkelte børns behov. Grupperne er dynamiske og ændrer sig efter børnenes behov og relationer.
Tophøj har stort fokus på forældreinddragelse - både i dagligdagen via overleveringer og fortællinger om børnenes hverdag, til forældresamtaler og forældremøder, men også igennem forældrenetværk. Forældrenetværk er dannet ud fra tanken om, at netværk imellem forældre, skaber netværk mellem børn. Rent konkret er forældrenetværk møder mellem forældre efter institutionens åbningstid. Netværkene består af 4-6 forældre, som mødes omkring et fælles emne, der er relevant for alle parter. Forældrenes stemme er en altafgørende faktor for barnets trivsel og udvikling i daginstitutionen.

I er altid velkomne til at kontakte Tophøj for en rundvisning og en uddybning af ovenstående :)